>Reçellerin ve domateslerin bitmiş hali
İki tane incir ağacımız var. Maşallah verimlilikleri de iyi. Bol bol lreçel yapıyoruz. İlk reçellerimi geçen gün yaptım. Taze incirden bunlar. İncir çok olunca ortaya çıkan bir tarih ama teliplisi çok. Çoğunu benim üç erkek yiyor bir kısmını da eşe dosta dağıtıyoruz.
Biraz da şişe dometesi yaptım. Daha olmalı ama birden çok sayıda yapmak, onca domatesi soyup doğramak sıkıyor beni. Yavaş yavaş olsun.
>Portekiz'de harika bir incir şekerlemesi yemiştim. Daha doğrusu reçel gibiydi ama çok tatlı değildi. Onun tarifini istemeli, çok lezizdi.
>ne kadar iyi olur deneriz. Ben sevmem pek inciri ama ev halkı çok seviyor. Bir de bizim ağaçlardan biri bardacık lezzetli oluyor meyvesi
>vauvv ee ellerine sağlık hemde tee nerelerde yapıyorsun bunları.Çocukların çok şanslı nefis görünüyorlar
>Saadetim yapma etme ağzım sulandı vallahi 🙂 ellerine sağlık canım.afiyetler olsun.SLN
>ah ahhh anneciğimle bizde konserve yapardık :(( afiyet olsun
>Aylin teşekkür ederim. Selin uzak deyilsin beklerim bana. Taze taze incirlerden ikram ederimBahar saol. Ben de birkaç kez konserve yaptım ama derin dondurucular saolsun bıraktım şimdi. Bir tek şişe domatesi, onu da vakumlayarak yapıyorum. Kaynatmıyorum kavanozları
>yaz domateslerinden bolca yapıp kışın tüketmek lazım.Daha önce denemedim ama görünce basit gibime geldi.Paylaşım için tşkrlr
>Canım çok teşekkürler bir gün geleceğim inşallah.Bende beklerim.görüşmek dileğiyle..
>Ablacım Buca'nın neresinden acaba?Ben Şirinyer semlarından 🙂
>zeliha kolay aslında. tek püfü iyi vakumlamakdaSelin her zaman beklerimFulya Adatepe'deyiz biz. otobüs garajı civarında