>bir sıcak, bir soğuk…

>

Ev yapımı karışık meyve suyu. İçinde incir, şeftali,elma,limon ve üzüm var. Yani evde olanlar. Ada istedi bunu. Daha önce şeftali ve armutlusunu yapmıştık. Meyveleri kaynatıp rondodan geçirdim. Azıcık şeker ekledim.

Taze tarhana çorbası.  Tarhana sofralarımızın vazgeçilmezidir mutlaka ama ben taze tahanayı daha bir severim. Annem de mutlaka verir kurutmadan önce. Hafta sonu yaptım bunu, çocukların hoşuna gidiyor diye de bardakta sundum.

About adadenizi

Ada ve Deniz'in annesi
Bu yazı mutfağım, taze tarhana içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

6 Responses to >bir sıcak, bir soğuk…

  1. >bahçeden bir sürü elma gelince annem de bu yıl bol bol elma suyu yaptı, karışık da güzelmiş merak ettim şimdi tadını:) tarhanaya diyecek söz yok zaten, afiyet olsun

  2. ada ve deniz dedi ki:

    >Meyva suyunda tek olmaması gereken limondu bence. Ama Ada ısrar ettiği için koydum. Onun dışında posadan rahatsız olmuyorsan sağlıklı bir seçenek

  3. >kabuk tarçın da değişik bir aroma verebilir, ayyy olsa da içsek buz gibi:)

  4. >ellerine sağlık çok lezzetli olmuştur.sevgilerle

  5. celebi74 dedi ki:

    >herşeyi tazecikten yemek içmek ne güzel.. köye gidiyorum bende tarladan koparıcam yicem 🙂 inşaAllah 🙂

  6. ada ve deniz dedi ki:

    >tarçına ben bayılırım ama malesef Ada'nın arası iyi değil. Dondurmanın, neskafenin bile üzerine tarçın ekleyen bir tipimdirArzu saol,Nilgün iyisin o zaman. Bizim meyveler pazardan ama kutu meyva sularından iyidir yine de. Dalından yemek gibisi yok aslında

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s